CFD-handel

Palladiumprijs


palladium baarPalladiumprijs

De palladiumprijs is de laatste jaren fors opgelopen. Als gevolg van de daling na de kredietcrisis, bereikte de palladiumprijs eind 2009 een bodem van $160 per ounce. Vervolgens werd de weg omhoog weer ingezet en bereikte de palladiumprijs in september 2014 een waarde van $910 per ounce. Palladium lijkt in een aantal opzichten op platina. Het wordt ook vaak samen met platina gevonden. Het meeste palladium wordt in Rusland gevonden.

Palladium wordt gebruikt in verschillende industriële toepassingen. Een bijzondere eigenschap van palladium is dat het tot 900x zijn eigen volume aan waterstof kan opnemen bij kamertemperatuur. Dit maakt het mogelijk geschikt als opslagmedium in brandstofcellen. Daarnaast wordt het gebruikt om juwelen van te maken. Zowel juwelen van puur palladium als legeringen met goud (witgoud).

Handelen in palladium

Palladium is voor particuliere beleggers niet makkelijk te verhandelen. Men moet zich dan begeven op de internationale futuresmarkt en die drempel is vrij hoog. Een goed alternatief is dan om palladium te verhandelen m.b.v. cfd's. Het CFD (Contract For Difference) stelt de belegger in staat om binnen enkele seconden, long of short posities te openen en te sluiten. Meer uitleg over wat een CFD precies is leest u in het artikel: Wat is een cfd?

Cfd broker Plus500 geeft eenvoudig toegang tot de palladiummarkt. Binnen enkele seconden kan er een long of short positie worden geopend via het geavanceerde, maar eenvoudig te gebruiken handelsplatform. Oefenen met handelen in palladium kan risicoloos, gratis en zonder verdere verplichtingen door het openen van een demorekening.

*Risicowaarschuwing Plus500: 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)