CFD-handel

Platinaprijs

platinaprijsPlatinaprijs

Van de  vier bekende edelmetalen (goud, zilver, platina en palladium) is platina de meest zeldzame en om die reden ook de duurste. In zeldzame gevallen zakt de platinaprijs onder de goudprijs. Dit zijn uitgelezen koopmomenten voor beleggers om een longpositie in platina in te nemen.

Handelen in platina

De platinaprijs is constant in beweging. Het grijs-witte metaal wordt verhandeld op verschillende internationale goederenmarkten. Er kan in platina worden gehandeld d.m.v. futures, maar de futuresmarkten zijn voor de meeste beleggers minder goed toegankelijk. De meest eenvoudige manier om in platina te handelen en te profiteren van schommelingen in de platinaprijs is d.m.v. cfd's. Het CFD (Contract For Difference) stelt de belegger in staat om binnen enkele seconden, long of short posities te openen en te sluiten. Meer uitleg over wat een CFD precies is leest u in het artikel: Wat is een cfd?

Met cfd's in platina handelen doet u bij een cfd broker. Bij cfd broker Plus500 kunt u m.b.v. een professioneel, maar eenvoudig te gebruiken handelsplatform, profiteren van bewegingen in de platinaprijs. Het handelen in platina en vele andere onderliggende waarden is eenvoudig, gratis en risicoloos te oefenen door het openen van een demorekening. U kunt dan met fictief geld handelen in o.a. platina.

*Risicowaarschuwing Plus500: 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)  

Beleggen in platina

Voor beleggers met een wat langere beleggingshorizon bestaat er ook de mogelijkheid om te beleggen in fysiek platina. Door het aankopen van platina munten of baren kan er geprofiteerd worden van een oplopende platinakoers. Nadeel hiervan is, dat het edelmetaal ergens veilig moet worden opgeslagen. U heeft tenslotte ook geen duizenden euro's cash zomaar in huis liggen. Het Nederlandse bedrijf Goldrepublic heeft daar een oplossing voor gevonden. Ze stellen de belegger in staat om goud, zilver en platina aan te kopen, wat vervolgens direct door hun wordt opgeslagen in een beveiligde en verzekerde professionele kluis in Amsterdam, Frankfurt of Zwitserland. Edelmetaal kopen bij Goldrepublic gaat zeer eenvoudig, veilig en direct op naam.

GoldRepublic