CFD-handel

Litecoin koers

Profiteren van het potentieel van de Litecoin koers

Litecoin is, net als grote broer Bitcoin, een cryptovaluta. Er zijn inmiddels vele cryptovaluta (Bitcoin klonen) in omloop, maar Litecoin wordt toch gezien als goede tweede achter Bitcoin. De verhouding tussen Bitcoin en Litecoin wordt vaak vergeleken met de verhouding tussen zilver en goud. Zoals er van zilver van nature meer materiaal op aarde voorkomt dan van goud, zo is het maximale aantal Litecoins wat gecreëerd kan worden groter dan het maximale aantal Bitcoins. De verhouding Litecoin : Bitcoin is precies 4:1. Van Bitcoin worden er namelijk maximaal 21 miljoen in omloop gebracht en van Litecoin 84 miljoen.

De Litecoin koers is, net als de Bitcoin koers erg volatiel. Dit is niet zo gunstig in het dagelijks betalingsverkeer, maar des te beter voor traders. Die maken bij het handelen in Litecoin dankbaar gebruik van de grote koersuitslagen. Hoe groter de dagelijkse bewegingen zijn, hoe meer er verdiend kan worden aan het kopen en verkopen van deze electronische munt.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om cfd's op Litecoin te verhandelen. Met het cfd handelt men met een hefboom in Litecoin, zonder daarbij echt Litecoins in bezit te krijgen. Een van de voordelen van het handelen in cfd's op de Litecoin koers boven het handelen in echte Litecoins is dat men met cfd's even makkelijk long als short kan gaan. Er kan dus zowel van een stijging als van een daling geprofiteerd worden, al naar gelang de positie die men inneemt.

CFD brokers die handel in Litecoin aanbieden.

Er is nog maar één broker in Nederland die handel in Litecoin aanbiedt:

Plus500: Nederlands grootste en meest bekende cfd broker. Bij Plus500 kan met een hefboom van maximaal 1:10 in Litecoin cfd's gehandeld worden. Ze bieden ook handel in Bitcoin cfd's. Lees meer over Plus500 in onze Plus500 review.

*risicowaarschuwing: Handelen met cfd's is risicovol, u riskeert uw kapitaal.

Plus500

 

Litecoin