CFD-handel

Handelen in cannabis aandelen

cannabis aandelenHet zal de oplettende internationaal georiënteerde belegger niet zijn ontgaan dat er aan de overzijde van de Atlantische oceaan een nieuwe beleggingstrend is gestart. Die van de cannabisaandelen. Dankzij veranderde wetgeving is het nu in enkele staten van de VS en in Canada legaal om cannabis voor recreatief gebruik te produceren en te verkopen. Dit heeft tot gevolg gehad dat er een hele cannabisindustrie is ontstaan. Deze bedrijven, die dus legaal cannabis produceren, zijn het afgelopen jaar als paddestoelen uit de grond geschoten. Veel van deze bedrijven staan genoteerd aan de beurs van Toronto in Canada. De koersen van de aandelen van meeste van deze bedrijven zijn in korte tijd spectaculair verveelvoudigd.

Hoe kan je nu als Nederlandse belegger profiteren van deze nieuwe trend? De betreffende aandelen staan genoteerd aan de beurzen van Toronto en in de VS. Men kan de aandelen dus aankopen via een aandelen broker die handel op die markten aanbied.

Een andere eenvoudige mogelijkheid is om deze nieuwe groeimarkt met cfd's te bespelen. De hefboomwerking van het cfd zal de winsten x maal vergroten, maar ook de eventuele verliezen zullen met dezelfde factor versterkt worden. Iets voor de meer ervaren belegger dus. In ons land biedt cfd broker Plus500 sinds kort handel aan in een aantal bedrijven die zich bezig houden met de productie van cannabis.

Hier onder staan de cannabis bedrijven waar het om gaat. Wanneer je klikt op de naam van het bedrijf zie je meteen de handelsvoorwaarden, waaronder de hefboom waarmee in het betreffende cannabis aandeel kan worden gehandeld.

 

Aphria

Aurora Cannabis

Canopy Growth

GW Pharmaceuticals

Insys Therapeutics

Tilray

 

Conclusie

Voor de goed geïnformeerde speculatief ingestelde belegger kunnen cfd's op cannabis aandelen zeker interessant zijn. Het CFD is een toegankelijk instrument en geeft eenvoudig toegang tot de cannabismarkt.

Bij broker Plus500 kan ook gratis en geheel vrijblijvend een demorekening worden geopend waarmee eerst kan worden geoefend met fictief geld.

*Risicowaarschuwing Plus500: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)  

 

cannabis aandelen cannabis aandelen