goudbaar bovenop goudgrafiek 

In tijden van onrust is het heel gewoon dat beleggers goud gebruiken als een bron van stabiliteit. Velen zien het als een lange termijn opslag van waarde met het potentieel om de inflatie te verslaan of in het ergste geval stabiel te blijven in tijden van onrust op de markt.

Echter, met de recente gebeurtenissen in de wereld die tot een hoogtepunt komen, die onrust op de markt veroorzaakten, en particuliere beleggers die meer dan ooit geïnteresseerd zijn in verschillende soorten activa en investeringen, is goud een gebruikelijke investering geworden in bijna elk marktklimaat.

In deze analyse gaan we de goudprijsgrafiek bekijken vanuit het oogpunt van technische analyse en zullen we kijken wat we kunnen opmaken uit de prijsactie in de afgelopen uren, dagen en weken. Door middel van grondige technische analyse gaan we proberen te bepalen wat de volgende richting voor goud zal zijn en of het een goede investering is op korte, middellange en lange termijn.

Korte termijn

Voor een korte termijnanalyse gaan we kijken naar de 1-uurgrafiek van Goud. De 1-uurgrafiek gaat ons vertellen wat we de komende uren kunnen verwachten van de goudprijs. Met deze informatie kunnen we bepalen of goud een goede korte termijninvestering is voor swing- of daytraders.

goudprijs grafiek 

Op de korte termijn lijkt goud een behoorlijke gok. Waar we momenteel vanuit een technisch-analysestandpunt naar kijken met goud, is een driehoekspatroon dat in beide richtingen kan breken.

De grafiek op de korte termijn ziet er niet zo bemoedigend uit. Op welke manier het ook breekt, het zal waarschijnlijk minstens een paar dagen zo blijven, aangezien dit een vrij groot patroon vormt op de 1-uurgrafiek.

Middellange termijn

Voor vooruitzichten op middellange termijn gaan we een analyse uitvoeren op de 4-uurgrafiek van Goud. Deze grafiek geeft ons enig inzicht in wat we de komende dagen mogen verwachten van de goudprijs. Het zal ons helpen in te schatten of goud een goede investering is voor de middellange termijn.

goudprijs grafiek 

De 4-uurgrafiek geeft ons iets meer duidelijkheid over dit patroon en wat broodnodige context. Goud koelt momenteel af na een mooie kleine bull run en we zien nog steeds dat dit driehoekspatroon wordt gevormd, maar het ziet er niet zo ontmoedigend uit als op de kortetermijngrafiek.

Op deze grafiek hebben we een aantal goede indicatoracties, zoals de Schocastic RSI die begint over te steken en wat lift begint te krijgen. Ook zien we dat de RSI niet zo hoog is. Als we in de volgende paar candles boven deze driehoek kunnen breken, zou dat een zeer positief teken zijn en er is voldoende ruimte voor een stijging. Een breuk onder de driehoeksstructuur zou reden zijn om de handel te beëindigen en te verkopen.

Langetermijn

Ten slotte zullen we een analyse maken van de lange termijngrafiek voor goud. Dit brengt ons naar de 1-daagse grafiek, die ons zal helpen te bepalen wat er de komende dagen en weken waarschijnlijk gaat gebeuren met de goudprijs. Dit is een goed timeframe voor lange termijnbeleggers om te gebruiken.

goudprijs grafiek lange termijn 

Op de 1-daagse grafiek zien we dat zich een minder bemoedigend patroon begint te vormen. Dat is de dubbele top. Dit dubbele toppatroon kan de komende weken en maanden problemen opleveren voor goud, omdat het een van de meest bearish tekens is die er zijn.

Gelukkig heeft deze grafiek ook wat positiefs te bieden. Er is een zeer sterke steun onder de huidige prijs, die zou moeten dienen als een geweldige vloer om van op te veren als de prijs daalt. Bovendien is de Stochastic RSI erg laag en klaar voor een opwaartse doorbraak.

Al met al mogen we verwachten dat goud een belangrijke waardeopslag blijft en de defensieve krachtpatser die het altijd is geweest. Het zou echter niet verrassend zijn om de komende weken wat aanhoudende volatiliteit te zien.