Wanneer u enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van het handelen in cfd's dan wordt de volgende stap belangrijk: Het kiezen van een goede cfd broker. Er zijn grote verschillen tussen cfd brokers en als u er eenmaal een gekozen heeft zal u niet zo snel meer gaan wisselen. Daarom is het belangrijk om u van tevoren goed te informeren.


Belangrijke punten bij de keuze van een cfd broker

  • In welke effecten kunt u handelen?
  • Wat is de gehanteerde maximale hefboom?
  • Wat is de minimale positie grootte?
  • CFD software
  • Regulering
  • Spread
  • Welkomstbonus

 

In welke effecten kunt u handelen?

De meeste cfd brokers bieden handel aan in verschillende indices (zoals de AEX, S&P500, Nasdaq, DAX, etc.), grondstoffen (goud, olie, granen, gas, etc.) en de belangrijkste valutaparen (EUR/USD). Daarnaast zijn er een aantal brokers die handel in individuele aandelen aanbieden. Vaak de grootste en meest bekende wereldwijd opererende multinationals.

Wat is de maximale hefboom?

Ook de maximaal mogelijke hefboom kan sterk variëren per cfd broker. Deze ligt meestal tussen de 10 en 400. De hoogste hefboom is vaak mogelijk op valutaparen. Op individuele aandelen is deze het laagste.

Wat is de minimale positie-grootte?

Voornamelijk voor de wat minder gefortuneerde handelaar is het van belang dat de minimale positie-grootte zo klein mogelijk is. Op de website van de cfd-broker kunt u dit meestal precies terugvinden.

Trading platform

Er zijn verschillende tradingplatforms in gebruik bij de verschillende cfd-brokers. Sommigen zijn zeer uitgebreid met veel mogelijkheden. Deze zijn echter wel meer ingewikkeld en voor een beginnende cfd-handelaar lastiger om snel onder de knie te krijgen. Anderen zijn weer wat meer basic en eenvoudiger in gebruik. Het is dus belangrijk om een tradingplatform te kiezen die bij uw wensen en kennis- en ervarings- niveau past.

Regulering

Het is belangrijk om te weten waar de cfd-broker gereguleerd wordt. Het is het beste als de broker onder toezicht staat van een betrouwbare financiële autoriteit. Bijvoorbeeld de Nederlandse AFM, de Britse FSA of de NFA in de VS. Zo heeft u meer zekerheid dat uw geld veilig is bij een betrouwbare partij en dat u ergens terecht kunt met klachten en geschillen.

Spread

De spread is het verschil tussen de bied en laatprijs. De grootte van de spread wordt bepaald door de cfd broker. De spread is waar de cfd broker aan verdiend. Het verschil tussen de bied en laatprijs is de commissie voor de broker. CFD-brokers hanteren vaak verschillende spreads voor verschillende beleggingscategorieën. De spread op individuele aandelen zal bijvoorbeeld vaak wat hoger liggen dan de spread op valutaparen. Ook tussen de cfd-brokers onderling zijn er verschillen. Het loont de moeite om ze te vergelijken. De gehanteerde spread is meestal precies terug te vinden op de site van de betreffende cfd broker.

Welkomstbonus

Een aantal cfd brokers biedt een welkomstbonus. Dit houdt in dat een nieuwe klant, bovenop het bedrag wat hij stort, een bedrag van de broker krijgt. Vaak is dit een percentage van de inleg. Let wel: het bedrag wat u van de broker krijgt is pas opneembaar nadat u een bepaald aantal trades heeft gedaan. de te verkrijgen bonus zou niet de belangrijkste overweging moeten zijn bij het kiezen van een goede cfd broker, maar het is wel een leuke extra om rekening mee te houden.

Conclusie

Het vergt wat uitzoekwerk om de juiste cfd broker te kiezen. Heeft u daar geen zin in dan kunnen wij er een paar aanraden. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare, kwalitatief hoogstaande cfd-brokers met een bewezen staat van dienst. Het zijn de volgende brokers:

Plus500 : Een betrouwbare, door Cysec gereguleerde broker. Plus500 biedt een geheel Nederlandstalig handelsplatform. De meeste typen cfd's zijn te verhandelen via Plus500: valuta, aandelen (Nederlandse en internationale), beursindices, ETF's, grondstoffen, edelmetalen. Lees meer over plus500 in onze Plus500 review

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

eToro : Een Engelstalige broker uit de U.K. die onder toezicht staat van de Britse FSA. eToro is met 2 miljoen klanten een van de grootste cfd brokers ter wereld. En dat is niet voor niets. Ze zijn met name sterk op het gebied van "social trading". Ze onderhouden een uitgebreide community van handelaren waar u als trader gebruik van kunt maken. Zo bieden ze o.a. "copytrading" aan. Dat is het direct, automatisch kopieëren van de best presterende traders die u zelf uit kunt kiezen. Lees meer over eToro in onze eToro review.

Markets.com : Een sterke partij op de Nederlandse markt. Ze bieden een professioneel Nederlandstalig handelsplatform wat zeer uitgebreid is wat betreft de mogelijkheden en een goede Nederlandstalige service en ondersteuning. Markets.com is ook zeer geschikt voor de wat meer gevorderde handelaar. Ook Markets.com wordt streng gereguleerd door de Britse FSA. Lees meer over Markets.com in onze Markets.com review

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.