Beleggers die ervaring hebben met traden weten hoe moeilijk het is om over een langere periode winst te maken met deze activiteit. Vaak kunnen ze mooie anekdotes vertellen over spectaculaire winsten die ze hebben behaald met bepaalde trades. Echter, als je vraagt naar de performence op de lange termijn, dan moeten de meesten toch even slikken. Slechts een klein percentage van de traders weet ook op de lange termijn winstgevend te zijn. Moet de grote groep die het niet lukt het traden dan maar vergeten? Lopen deze beleggers de vaak spectaculaire winsten die met trading gemaakt worden mis? Gelukkig niet. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om de eigen tradingaccount te koppelen aan die van één of meer toptraders. De orders van de toptrader worden direct, realtime gekopieerd naar uw eigen account. U maakt dus precies dezelfde winsten als de trader(s) die u kopieert. Voor meer informatie hierover lees het artikel copytrading

Meerdere traders tegelijk volgen

Het verdient aanbeveling om het geld dat u wilt gebruiken voor trading, te spreiden over een aantal met zorg uitgekozen traders. Als u bijvoorbeeld met 2500 euro wil gaan handelen, dan is het verstandig om 5 goede traders uit te zoeken en aan ieder 500 euro toe te wijzen. Daarmee spreidt u het risico. Wanneer één van de traders die u volgt een tijdje slecht presteert, dan wordt dat gecompenseert door de andere 4.

Selectie van goede traders

Bij de social trading platforms eToro en Zulutrade kunt u traders selecteren en kopiëren. Er is keuze uit duizenden traders. 

Succesvolle traders die bij eToro actief zijn vindt u HIER

De volgende traders zijn te volgen via het Zulutrade platform. Klik op de naam voor meer info.

 

 

in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Trading is risicovol. U loopt het risico om uw gehele kapitaal of meer te verliezen.