Veel beleggers en traders hebben de enorme koersstijging van de Bitcoin met lede ogen aangezien. Ze waren te laat op het feestje, waardoor het grootste deel van de stijging al achter de rug was. Wellicht krijgen deze beleggers een tweede kans met de Litecoin. Na de Bitcoin is de Litecoin op dit moment de meest populaire cryptovaluta. Dit heeft mede te maken met een interview wat de Britse belegger Karl Gray in de bekende show “The Keiser report” gaf. Hij zei daar dat Litecoin  tot Bitcoin staat als zilver staat tot goud. Hij voorzag voor Litecoin een zelfde stijging als Bitcoin al heeft doorgemaakt. Karl Gray heeft veel verdiend met de Bitcoin. Hij zou 100.000 Bitcoins bezitten met een waarde van honderden miljoenen euro’s.

Wat is Litecoin?

Litecoin verschilt niet veel van Bitcoin. Het is ook een cryptovaluta net als Bitcoin, alleen is het maximum aantal Litecoins wat gemined (gecreëerd) kan worden, groter dan bij Bitcoin. Van de Litecoin kunnen er maximaal 84 miljoen worden gemaakt. Dat is vier keer zoveel als het maximum aantal Bitcoins. De Litecoin is zo ontworpen dat er minder rekenkracht nodig is  om er een te maken. Dit maakt het mogelijk om er met een normale pc voor thuisgebruik voor te gebruiken.

Handelen in Litecoin

In de Litecoin kan, net als in grote broer Bitcoin, prima gehandeld worden. Dit kan op verschillende manieren. Men kan op de daarvoor bestemde internetmarktplaatsen Litecoins aankopen en tegen een hogere koers proberen te verkopen.

Er is echter nog een andere manier om in Litecoin te handelen. Een manier die meer mogelijkheden en flexibiliteit biedt. CFD broker Plus500 biedt namelijk de mogelijkheid om Litecoin cfd’s te verhandelen. (Lees meer over cfd’s is in het artikel: Wat is een cfd? ) Dit heeft veel voordelen boven het direct aankopen van Litecoins. Met cfd’s heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om short te gaan en zo ook te profiteren van een eventuele koersdaling van de Litecoin. Daarnaast kunt u bij het handelen gebruik maken van de hefboomwerking van cfd’s. De hoogte van de hefboom is, binnen een bepaalde bandbreedte, door u zelf te bepalen.

Een ander belangrijk voordeel van Litecoin cfd’s is dat er zeer eenvoudig gewerkt kan worden met nuttige trading instrumenten als stop-loss, limiet en trailing-stop.

In Nederland kan bij de bekende cfd broker Plus500 in Litecoins worden gehandeld. Plus500 biedt een geavanceerd, maar eenvoudig te begrijpen en bedienen tradingplatform, waar naast Litecoin en Bitcoin nog in vele andere markten gehandeld kan worden. Lees meer over Plus500 in onze Plus500 review, of ga direct naar de Plus500 website

*Risicowaarschuwing Plus500: 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)

Litecoin koers

De litecoin koers is, sinds de geboorte van deze nieuwe munt, flink opgelopen. In de onderstaande grafiek is ook goed de extreme volatiliteit te zien, waar natuurlijk goed gebruik van kan worden gemaakt bij het handelen in Litecoin.