België 

In augustus 2016 is de wet in België aangepast. De Belgische overheid is van mening dat CFD's niet geschikt zijn voor Belgische particuliere beleggers. Ze vinden dat de hefboom die gebruikt wordt bij cfd's vaak te hoog is en dat onervaren beleggers te snel, veel geld kunnen verliezen. Veel bekende cfd brokers, zoals Markets.com en Plus500 nemen al enige tijd geen Belgische klanten meer aan. Dit is lastig voor Belgen die willen handelen m.b.v. cfd's. Het doel van de Belgische overheid is om Belgen te beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten die niet geschikt voor ze zijn. Wij van cfd-handel.nl begrijpen deze beweegreden wel. Wij zijn ook van mening dat cfd's lang niet voor iedereen geschikt zijn.

Traders moeten wat ons betreft aan een aantal voorwaarden voldoen voordat ze met cfd's gaan handelen. Ze moeten bij voorkeur een aantal jaar ervaring hebben met beleggen op de beurs. Daarnaast moeten ze wat ons betreft ook ervaring hebben met hefboomproducten als opties, futures of turbo's. Ook moeten ze, voordat ze met cfd's aan de slag gaan, gedegen kennis hebben van wat een cfd is en hoe het werkt. Ze moeten de risico's begrijpen en kunnen inschatten voor iedere trade die ze aangaan. Om dit te bewerkstelligen is een tijdje "droog oefenen" op een demorekening een absolute aanrader.

Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan is een verbod naar onze mening niet nodig. De nieuwe wet maakt het voor gekwalificeerde en goed geïnformeerde Belgische traders en beleggers onnodig moeilijk. De meeste bekende brokers nemen geen Belgische klanten meer aan en hebben de dienstverlening aan bestaande klanten gestopt.

CFD brokers actief in België

Toch zijn er nog enkele cfd brokers actief op de Belgische markt. Voor zover wij weten accepteren de volgende cfd brokers Belgische klanten:

XM

eToro*

AVATrade

 

*eToro is een platform voor verschillende activa, waarop u in zowel in aandelen als cryptovaluta's kunt beleggen. Ook kunt u CFD's op basis van activa verhandelen. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's met deze providerGa na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Zeer volatiel niet-gereguleerd beleggingsproduct. Geen EU-bescherming voor investeerders.

Voor margehandel (handelen met een hefboom) in cryptovaluta kunt u terecht bij de broker BitMEX. Hier kunnen een groot aantal cryptovaluta worden verhandeld met een hefboom van maximaal 1:100. Let op: Dit is zeer risicovol en meer geschikt voor ervaren traders.

*Alle handel brengt risico met zich mee. Riskeer alleen kapitaal dat u bereid bent te verliezen. Eerdere resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Dit bericht is voor educatieve doeleinden en mag niet als investeringsadvies worden beschouwd. Dit aanbod is niet gericht aan het Belgische publiek.