CFD-handel

IG

CFD’s vs. Sprinters

Werk met gegarandeerde stops

die u zélf kunt inleggen

Ontdek de voordelen van IG’s CFD’s


CFD’s vs. Turbo’s

Bepaal zelf de hefboom en

handel 24 uur per dag Indices

Ontdek de voordelen van IG’s CFD’s

Plus500

Homegoud cfd handelGoud is op dit moment één van de meest populaire grondstoffen om in te beleggen of in te handelen. Steeds meer beleggers vallen aan goudkoorts ten prooi. Niet zo gek als je het koersverloop van goud over de laatste 10 jaar bekijkt. Goud zit duidelijk in een meerjarige bullmarkt. Het dieptepunt in 2001 lag op $250,- per ounce. Vergelijk die prijs met de actuele prijs in de onderstaande tabel en je ziet dat goud een zeer lucratieve belegging is geweest de afgelopen jaren. En de vooruitzichten zijn nog steeds uitstekend. Wereldwijd is er een enorme geldcreatie gaande door de lage rentestanden en de enorme steunpakketten van verschillende overheden en centrale banken in de wereld. Deze geldcreatie zorgt voor inflatie. Dit, in combinatie met de heersende onrust op de financiële markten, zorgt voor een vlucht in goud.


Verschillende, in edelmetaal gespecialiseerde, analisten verwachten de top van de goudbullmarkt pas ergens tussen 2017 en 2020. De goudbullmarkt van de jaren 60 en 70 heeft laten zien dat de kans op een enorme blow-off top groot is. Dit is een enorme parabolische spike omhoog, gevolgd door een vernietigende crash. Dit alles bied volop kansen maar ook gevaren voor beleggers en handelaren in goud.

Plus500

Goud cfd's

Door met cfd's in goud te handelen zijn deze kansen op een spectaculaire manier te verzilveren. Het cfd biedt namelijk de mogelijkheid om met hefboom te handelen. Met een hefboom van 20 zal, bij een stijging van goud met 5%, de cfd handelaar met een longpositie een winst maken van 5 x 20 = 100%.

De meeste cfd brokers bieden handel in goud aan. De maximale hefboom die ze bieden kan echter verschillen. Bij de belangrijkste brokers in Nederland: Plus500, IG, AVATRADE en Markets.com, kan met een hefboom van maximaal 100 in goud cfd's gehandeld worden.

* risicowaarschuwing: uw kapitaal loopt gevaar

Cfd’s bieden de belegger ook de mogelijkheid om de risico’s te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door het opgeven van een stop-loss order. Een stop-loss order is een doorlopende order die er voor zorgt dat uw positie gesloten wordt zodra de onderliggende waarde een bepaald prijsniveau raakt.

Stel u opent een longpositie met als onderliggende waarde 1 ounce goud. Dit doet u bij een goudkoers van $1600. U vindt een verlies van maximaal $30 acceptabel, maar meer niet. Dan geeft u een stop-loss order op voor $1570. Zodra de goudprijs de 1570 dollar aantikt wordt uw positie automatisch gesloten. Op dezelfde manier kan ook automatisch winst worden genomen.

Cfd’s op goud zijn daarmee een stuk meer flexibel dan goud turbo’s, goud speeders of goud warrants. Ze bieden een grotere vrijheid in het bepalen van de hefboom, de stop-loss koers en, in het geval van warrants, de looptijd.